ЯЗОВИР КАСТЕЛ

Област Габрово, общ. Севлиево, с. Батошево
0888205897
castelo-fishing@dir.bg

 

 

 

Язовир Кастел е изграден на река Росица.

Язовирът се намира на 15 км от гр. Севлиево и на 18 км от гр. Габрово. До стената му води асфалтов път, който свързва селата Батошево и Кастел.

Язовир Кастел е почистен и зарибен с 5 тона шаран между 1-1.5 кг, като това количество на дребната риба се поддържа постоянно. Обитатели на водоема са и около 60 броя шарани с тегло над 10 килограма, както и около 100 бр. шарани между 6 и 10 кг.

Важно условие за запазване на популацията от едри риби е, че всички уловени шарани над 3 килограма ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се връщат обратно. В язовира има още – толстолоб между 10-20 кг, амур между 5-10 кг, както и кефал, уклей, пъстърва, малки количества европейски сом и бяла риба.

Цената за настаняване на палатка, каравана или кемпер е 10 лева за 24 часа, като са осигурени ток, интернет, вода и тоалетна.

На язовир Кастел се организират състезания по спортен риболов.

Язовирът разполага с  5 бунгала, всяко от тях е с веранда, кухненски кът и дневна, спалня и баня с тоалетна. Бунгалата се намират само на десетина метра от брега на язовира.

Екстри: oхраняем паркинг, хубава панорама, чист въздух, тишина, барбекю, телевизор, хладилник, баня, тоалетна, интернет, доставка на храни и напитки на място по заявка и др.