cheh
с. Соколово, общ. Дряново
06722546, 06722210, 0887237193
chechbs@gmail.com
http://www.chehbg.com

Осем десетилетия фамилията Чех произвежда колбаси с много добро качество и разнообразие в асортиментите. Колбасарският занаят се предава от поколение на поколение.

Първите почитатели на колбасите на стария майстор-колбасар – Чеха са били павликенци. Сега месните продукти на фирма Чех Йосиф Новосад намират добър пазар в страната.

В затвореният кръг на производство – месодобив и месопреработка, производство на млечни продукти, говедовъдство и свиневъдство и не на последно място търговия във фирмените магазини на Чеха в Павликени, Габрово, Соколово, Велико Търново, Дряново и Варна, работят двеста и петдесет работника, ветеринарни лекари, технолози по ХВП, икономисти.

Вече шестнадесет години фирма Чех като член на Асоциациите на месопроизводителите, млекопроизводителите и свиневъдите се представя достойно на различни форуми в България. Носител е на много грамоти и отличия. Има защитена собствена марка в Патентно ведомство на РБ.

колбасарски цех

Основната дейност на фирма Чех е месодобивът и производството на месни продукти. Фирмата започва тази дейност през май 1990 г. в град Павликени.

Капацитетът на малката работилница бързо се оказва недостатъчен за производството на месни продукти с марка Чех. Това кара наследниците на стария Чех – Йосиф Новосад (старши) и Йосиф Новосад (младши) да преместят дейността си в село Соколово Дряновско.

Вече шестнадесет години не престават да инвестират в изграждането на нови производствени мощности, гаранция за висока хигиена и спазване изискванията към месото и хуманното отношение към животните.

Голямото количество месо, необходимо за производството, изисква модерна хладилна база. През 2006 г. бе изградена такава, в съответствие с всички изисквания по регламентите на ЕС.

За да постигне оптимални резултати, през 2009 г. започна разширението на складовата база, от където се реализира продукцията. Фабриката за колбаси е сертифицирана по НАССР, а в началото на 2009 година и по ISO 22000.

Месни продукти

Фирмата произвежда богата гама от малотрайни и трайни сурово сушени и варено пушени колбаси, изделия от мляно месо, пушени изделия и разфасовки от свинско и телешко месо. В офертата намират своето място над осемдесет артикула.

Малотрайни колбаси Варена и лионска наденица, кренвирш Чех и кренвирш Арбанаси, Хамбургски в естествена обвивка, Камчия, шунка,създърма, телешки салам, кървавица Чех и др.
Изделия от мляно месо Кайма- няколко вида в зависимост от съотношението свинско: телешко, кебапчета, братвурст, прясна наденица, сръбска наденица, ловжийска наденица, кюфтета.

Трайни колбаси – сурово сушени – филе Елена, Роле Трапезица, обикновена пастърма, Еленски бут (хамон), Кайзер пастърма, луканка Търновска и Трапезица, варено пушени- салам Търново, суджук Търновски; Сервилат,Пирин, Морава, луканков салам Чех, бут по Еленски, салам Петрохан, салам Бургас и др.

НОВО!

Пушена вита шунка – златен медал от Месомания Варна
Бански старец – по рецепта на стария Чех

Докоснете се до колбасите, произведени в старопрестолния град на болярите – Велико Търново!
Наденица Болярски – по рецепта на младия Чех – невероятен вкус!
Траен салам Болярски, за да разберете как Калоян пирува.

Карта на обекта