ScreenHunter 1622
гр.София, бул. Проф. Цветан Лазаров 13
029788086
office@slatina-bulgarplod.com
www.slatina-bulgarplod.com
skyviewТържище “Слатина-Булгарплод” ООД се намира в източната част на столичния град, в непосредствена близост до летище София и входно-изходните магистрали водещи към Северна и Южна България. Пазарът на едро е организиран през 1991 година. До месец декември 2007 г. собственик е общината на град София. Впоследствие е приватизирано, като собственик на 100 % от акциите става Консорциум “Слатина-Булгарплод” ООД.

Тържището се развива и специализира в търговията с пресни и преработени плодове и зеленчуци, птици, месо, риба и други основни хранителни стоки.

Богатото разнообразие на предлаганите пресни плодове и зеленчуци включва, както родното българско производство, така и доставки от различни краища на света – Южна и Северна Америка, Европа, Африка, Азия.

Тържището е най-голямото по рода си не само в България, но и на целия Балкански полуостров.

Върху обща площ от над 300 000 кв.м., от които 10 000 кв.м. са хладилни площи, са настанени повече от 300 фирми. Годишната реализация на стоки надвишава 270 000 тона. Обслужваното население е над 2 000 000 души. Тържището е основен дистрибутивен център за пресни плодове и зеленчуци за столицата и за част от Северозападна и Югозападна България.

Тържище “Слатина-Булгарплод” ООД разполага с просторни площадки за товарене и разтоварване на стоки. На неговата територия са разположени паркинги за различни видове автомобили, aвтосервиз, бензиностанция и железопътна линия, която достига до сърцевината на пазара. Изграден е и нов 60 тонен автоматизиран електронен кантар със Сертификат за съответствие. На територията функционира и бюро на Агенция “Митници”.

Оживената търговска дейност се обслужва от офис на Централна Кооперативна Банка.

Ръководството на “Слатина-Булгарплод” ООД полага непрекъснати усилия за подобряване и усъвършенстване организацията на пазара.

Редица удобства на тържището предлагат няколко комплекса за хранене, обменно бюро, лекарски и стоматологичен кабинет.

Продаваните стоки се контролират от Българска Агенция по Безопасност на Храните, като непрекъснато се следи за съответствие със санитарните и хигиенни изисквания.

От края на 2002 година отвори врати модерен специализиран пазар на едро за птици, месо и риба, който е неразделна част от тържище “Слатина-Булгарплод” ООД. Проектът е финансиран от “Европейската банка за възстановяване и развитие”.

Новите складови помещения имат обща площ от 6 604 кв.м. От тях 3 500 кв.м. са хладилни площи. Инфраструктурата на специализирания пазар е над 12 000 кв.м. Той отговаря на всички ветеринарно-санитарни и хигиенни условия за извършване на този вид търговия, както и на изискванията и стандартите на Европейския съюз. Средната големина на складовете е 136 кв.м. Всеки склад разполага с 3 броя универсални хладилни камери с обща площ 67 кв.м. и обем 190 куб.м. Освен това са осигурени офис-помещения на вторият етаж на склада, офис на касиера и санитарни помещения.

“Слатина-Булгарплод” ООД  е член на Световният съюз на тържищата със седалище град Хага, Кралство Холандия.

 

home_68УСЛУГИ:

Наемни цени на търговски площи:

Офис площи – от 7.00 лв./кв. м. за 1 месец;
Хладилни площи – от 12.00 лв./кв. м. за 1 месец;
Складови площи – от 10.00 лв./кв. м. за 1 месец.

* Цените са без ДДС

Такси:

1. Входна:
a. 0.50 лв. – лек автомобил;
b. 1.00 лв. – бус;
c. 2.00 лв. – соло камион;
d. 5.00 лв. – тир.

2. Нощувка на паркинг на МПС от 20.00 – 08.00 ч.:
a. 5.00 лв. – лек автомобил;
b. 8.00 лв. – бус;
c. 10.00 лв. – тир.

3. Ползване на електронен кантар:
a. МПС до 3.5 тона – 6 лв. / 4 €;
b. МПС над 3.5 тона – 12 лв. / 7 €.

* Цените са с ДДС.

“Слатина-Булгарплод” ООД има удоволствието да ви предложи
своя ежедневен бюлетин, чрез който ще ви информираме
за актуалните цени на едро на плодовете и зеленчуците, предлагани на Тържището.

Карта на обекта