rch
с. Алино, общ. Самоков
0887370829
borislava_raikova@abv.bg
http://www.kartofi.com

Предмет на нашата дейност са производството, съхранението и продажба на картофи за семе (посев) отгледани на екологично чисти планиски почви без вредители. Цени на производител.
Предлагаме картофи за преработка и консумация. Екологично чисти, добре съхранени в собствени складове, възможности за доставка на място.

Картофите от Самоковския регион на Софийска област са известни с вкусовите си качества, екологична чистота, трайността и кулинарен престиж.

Картофите са традиционна култура за Алино, ние сме трето поколение производители.

Картофите са наша семейна традиция и бъдеще.

Производство
Пикасо – сорт картофи за средно късно производство

Пикасо е сорт картофи за средно късно производство с отлични вкусови качества на клубените, които са с плитки очи, овална форма, светложълта кожица с червени петна около очите и светложълт цвят на месото.

Растенията са с светлозелени листа, висок хабитус и бели цветове, с дебели стъбла.
Клубените, които са едри, а броят им в гнездото е среден, са предназначени за прясна консумация, съдържанието на сухо вещество в тях е сравнително ниско.

Сортът Пикасо е подходящ за всички почвени типове, като на по-леките почви може да се засажда и по-рано. Сортът картофи Пикасо е с добра издръжливост на засушаване и високи температури.

Кожицата на клубените е здрава и устойчива на натъртване (не се образуват черни петна). Средно късния сорт картофи Пикасо дава високи добиви и има отлична съхраняемост.

Пикасо е устойчив сорт на немотода, средно чувствителен към вируса на листното завиване.

Агрия – сорт картофи за средно късно и късно производство

Агрия не се нуждае от представяне. Агрия като сорт картофи за средно късно и късно производство отдавна познат у нас и предпочитан от много стопани.

Образуването на едри клубени е факт, определящ по-широките и по-високите й тирове. Клубените са с продълговато овална форма, тъмно жълт цвят на месото и жълт цвят на кожицата. Клубените са с отлични вкусови качества и високо съдържание на сухо вещество.

Сортът е един от най-добрите и подходящи сортове картофи за бланширане (помфри), за чипс и за готвене. Сортът картофи Агрия е чувствителен на механични повреди и вътрешни натъртвания, може да се съхранява продължително време.

Тъй като Агрия е сорт картофи на по-хладния климат, препоръчително е отглеждането му на по-голяма надморска височина.

Агрия е устойчив сорт на немотода, вирусите Х, У, А, средно чувствителен към вируса на листното завиване и фитофтора.

Карта на обекта