ПЧЕЛАРСКА ФЕРМА СТРАНДЖА

a52abd3bb132a11e16ec703e4ba75445 гр. Бургас, ул. Лермонтов 21
0892233006
beefarmstrandja@gmail.com
beefarmstrandja.com

 

8b0afddce19abe9d79637044539da127Ние сме Ралица Кунева и Димитър Станчев, едно щастливо младо семейство с четири прекрасни деца, но освен това, заедно с нашият екип сме и “Пчеларска ферма Странджа“.

Към есента на 2018 година отглеждаме 2200 броя пчелни семейства в стопанството си, които са разположени в 32 пчелина, на различни прекрасни и чисти места из Странджа планина. Базата ни се намира в село Индже войвода, а пчелините са в околностите на няколко Странджански села: Калово, Бяла вода, Младежко, Извор и разбира се Индже войвода. Благодарение на чистата природа, богатото разнообразие от билки и благодатния климат, успяваме да добиваме разнообразен по вид мед, в това число и известният в нашият регион Манов мед.

74d8ce91d143cad52fad9d3661dded18Историята ни като пчелари, започва през 2009година, когато закупихме 40 броя пчелни кошери със семейства от старият семеен приятел и пчелар Велко Велков, добавихме и петте кошера от дядо Гошо /дядото на Митко/ и така започнахме да учим занаят.

Още първата година разбрахме, че работата със стари кошери е трудоемка и не рентабилна, затова на следващата пролет, започнахме с подмяната на всички кошери и пчелни семейства с нови такива. Резултатът от тези усилия не закъсня и с всяка следваща пролет, броят на кошерите нарастваше до сегашните 1200.

През 2015 година, реализирахме проект по Мярка 121 от ПРСР, с което оборудвахме модерен цех за добив и разфасовка на пчелен мед. Закупихме високо проходим джип, който да успява да обслужва труднодостъпните места, където са пчелините ни, заедно със специализирано пчеларско ремарке и мини телескопичен челен товарач, за по-лесно вдигане на кошерите при местене.

Гордеем се с успеха си и с това, че можем да предложим максимално чист и качествен продукт, поради модерната технология за добив на мед, без досег от човешка ръка с продукта, от кошера до буркана.

 

aeb23e45f47cb44efaf78409c45a5dd2Стопанството е ориентирано в биологично отглеждане за допълнителна гаранция за високо качествен и чист продукт. Ежегодно всяка отделна партида се изпраща за анализ по качествени показатели и поленов анализ за точния състав на нектара в партидата.

Създадохме и уютен дом за нашите продукти, грижовно опаковани и доставени във фирменият ни магазин в град Бургас на ул.Лермонтов 21

 

Медът ни е чист и 100% натурален с високо качество!

 

МАГАЗИН – ПРОДУКТИ:

05f210cdeda893a8c11c270aa919e1f1

Кремове и мехлеми
Свещ восък
Сокове
Пчелен мед билков
Мед билков с пита
Метличина, Акация, Резене
Слънчоглед, Усойниче, Рапица
Поветица, Метличина, Слънчоглед
Слънчоглед, Мащерка, Драка
Усойниче, Рапица, Драка
Поветица, Кориандър, Мащерка
Магарешки бодил, Слънчоглед, Драка
Слънчоглед, Кориандър, Резене
Магарешки бодил, Овошки, Драка
Жълта Тинтява, Кориандър, Акация
Великденче, Акация, Овошки
Кориандър, Рапица, Акация
Жълта Тинтява, Овошки, Резене, Акация
Акация, Липа, Детелина, Овошки
Липа, Акация, Кориандър, Резене
Дива мента, Кориандър, Поветица
Великденче, Фий, Жълта Тинтява
Магарешки бодил, Акация, Резене
Великденче, Усойниче, Детелина, Драка
Усойниче, Фий, Акация, Резене, Овошки
Усойниче, Глухарче, Детелина
Пчелен мед Манов
Крем мед
Прополис
Пчелен прашец
Пчелен восък
Клеева тинктура
Шоколад с Мед

 

Related Posts