ScreenHunter_2041 Nov. 04 11.29
Карлово, ул. Яне Сандански 8
033558758, 0884339138, 0882550401
polyday@mail.bg
http://www.domlian.com
ScreenHunter_2042 Nov. 04 11.38ScreenHunter_2052 Nov. 04 11.51В сърцето на Розовата долина, между родните градове на Апостола и титана Ботев – Карлово и Калофер е разположено село Домлян. В началото на селото през 1993 година се издига млекопреработвателно предприятие Полидей-2 ООД.

Районът е екологично чист, подходящ както за омайните маслодайни рози, така и за богатите зелени пасища, които дават възможност за развитие на млечната промишленост.

Следвайки амбициозна програма, днес предприятието е разположено на десет дка площ, изградени са пет специализирани цеха по направления на дейността, четири лаборатории за анализ на суровина и готов продукт, микробиология и луксозна административна сграда.

Деветнадесет години предприятието преработва сурово мляко само от големи сертифицирани , съгласно европейските изисквания за органично земеделие животновъдни ферми.

Контролът започва още от условията за отглеждане на животните, анализ при приемане на суровината, също така изходящ лабораторен контрол на готовия продукт. Вложените инвестиции за съвременно технологично оборудване за контрол и производство са огромни, всички технологични процеси се спазват стриктно.

Пълна автоматизация на дейността, висок професионализъм, всеотдайност и колективност допринасят за създаването на автентични и оригинални български млечни продукти.

За да се запази вековната българска традиция се използват уникални щамове млечно-кисели бактерии, изолирани от високопланински район Централен балкан, пригодени за суровината.

ScreenHunter_2043 Nov. 04 11.39

Основен приоритет тук е да се преработва свежо мляко. Не използват генетично модифицирани млечно-кисели бактерии, сухо мляко, растителни мазнини и консерванти. Първото българско кисело мляко, след въвеждане на стандарта БДС 12:2010 носи търговската марка Домлян.

Предприятието е предпочитан партньор сред големите търговски вериги- Фантастико, Билла България, Карфур България и др. Модерната търговия реализира около 40% от продажбите на дружеството.

Посредством дистрибуционни канали за реализация се покрива голяма част от територията на България.

Умело съчетавайки българските традиции и модерните технологии за заквасване и преработка на млякото, фирмата произвежда богат асортимент от висококачествени млечни продукти под ТМ. Домлян.

Балансиран натурален вкус, естетичен дизайн и визия, впечатляват все повече ценители на млечните продукти, използвани в профилактичното, рационално и диетично хранене на човека. Тенденцията е насочена към непрекъснато разширяване на продуктовото портфолио.

Гаранция за безопасността на продуктите е внедрената НАССР система, която отговаря на изискванията на международния стандарт ISO 9001. Предприятието притежава лицензи за износ в ЕО и Русия.

Продуктите са наградени със златни медали и отличия на национални и международни изложения и конкурси.

ScreenHunter_2049 Nov. 04 11.43

Девизът За нас качеството не е компромис, а приоритет описва до голяма степен корпоративното ни кредо.Креативни и амбициозни, но преди всичко отговорни към ежедневната ни дейност.

Предприятието е специализирано в производството на: кисели млека млечно-кисели десерти –с плодов аромат и вкус, с парченца плодове, с парченца плодове и шоколад, млечно-кисели напитки- натурални и плодови, специални асортименти кисели млека, кашкавал- от краве, овче и биволско мляко, бяло саламурено сирене- от краве и овче мляко,топени сирена и др.

Карта на обекта