peltina_logo_bg
гр. София, ул. Веслец 49, вх. 3, ап. 36
029832922
peltina@tradel.net
www.peltina.com
HPIM0783.JPGКонсервна фабрика “Пелтина” ЕООД се намира в гр. Искър, Плевенска област, на 30 км северозападно от гр. Плевен в регион с интензивно производство на плодове и зеленчуци. Фабриката е частно предприятие от 1998 г и е наследник на “плевенска консерва” ЕООД. Сградата и производствените фондове са обновени и модернизирани. В периода от 1998 г до 2002 приоритет има вътрешният пазар. Обществените поръчки гарантират 70% от целия производствен обем. От 2002 г до 2006 г предимство получава външният пазар и в настоящия момент той заема над 85% от цялата произвеждана стокова номенклатура. По този начин се осъществява стратегията на фирменото ръководство за увеличаване на износа и разработването на нови външни пазари за сметка на вътрешното потребление.

 

 

ПРОИЗВОДСТВЕНА БАЗА

Консервна фабрика “Пелтина” ЕООД има всички необходими линии и съоръжения, типични за предприятие от хранително вкусовата промишленост, които позволяват производството на най-разнообразни плодови, зеленчукови, местно-зеленчукови консерви и готови ястия, включително по рецепти на клиента.

Производствените линии са напълно обновени, и са допълнени с нови компоненти, които произвеждат специфични приоритетни артикули за износ като: айвар, рагуца, гювеч-готово ястие.

Фабриката разполага с високо квалифициран персонал от инженери, технолози и специалисти, които са в състояние да осъществяват производствена дейност, отговаряща на изискванията на ЕС.

Адрес:

гр. Искър 5868, ул. “Г. Димитров” № 1
Тел./Факс: +359/65162725
e-mail: peltina@tradel.net

 

ПРОДУКТОВА СТРУКТУРА

Продуктовата структура включва предимно зеленчукови консерви и готови ястия, предназначени за пазара на Германия, Хърватия, Босна и Херцеговина, а така също и традиционните консерви за вътрешния пазар, които са опаковани в стъклени буркани и метални кутии с различен обем. Използва се изключително чиста натурална суровина, която отговаря на всички екостандарти.
Консервна фабрика “Пелтина” ЕООД произвежда следните консерви:

АЙВАР
РАГУЦА
ГЮВЕЧ – ГОТОВО ЯСТИЕ
САРМИ
ГРАХ С ЧЕСЪН
ЗЕЛЕН ФАСУЛ
ПАПРИКАШ
ПИНДЖУР
ГРАХ
ПАРТИ ШИШЧЕТА
ПИКАНТНА САЛАТА КОРНИШОНИ С ЧЕСЪН
САЛАТАФИФЕРОНИ
ЧОРБАДЖИЙСКИ ЧУШКИ
ЧУШКИ ПЪЛНЕНИ СЪС ЗЕЛЕ
КОРНИШОНИ

  

   БИО ПРОДУКТИ

ScreenHunter 2578Био производството следва простичкия принцип, че нашето здраве е пряко свързано с храната, която консумираме, и съответно със здравето на почвата. Био фермерите произвеждат силна, питателна храна от здрава, добре балансирана почва. В работата си те следват стриктни изисквания, познати като био стандарти, които определят какво могат и какво не бива да правят. Крайната цел е опазването на природата. Използването на генно-модифицирани организми в био производството е забранено. Забранени са и изкуствените торове и опасни пестициди. „Био” и „еко” са думи, вписани в българския закон. Всяка храна, която носи надписа „био” или „еко” по закон трябва да покрие определени стриктни стандарти.

   

ИЗНОС

export_truckОт 2002 г износът на консервна фабрика “Пелтина” ЕООД е предназначен изключително за Германия, а също така за Хърватия, Босна и Херцеговина и др.

В Германия част от продукцията се продава под собствена марка.

Карта на обекта