logo_BG
гр. Лом, ул. Ал. Стамболийски 43
097168216, 097166259
mail@lomskopivo.com
http://www.lomskopivo.com

1Пивоварният завод „Ломско пиво” АД е наследник на основаната от чешките братя Милотин и Хозман в далечната 1894 г. пивоварна в крайдунавския град Лом.
Пивоварната стартира с приблизително 8000 хек. годишно.
В края на 60-те години на 20 век, след реконструкция и разширение тя е преименувана на Пивоварен завод „Дунав”.

Ломско пиво” АД е акционерно дружество, учредено през 1997 г. През 2007 г. „Ломско пиво”АД е вписано като публично акционерно дружество по смисъла на Закона за публично предлагане на ценни книжа.

Пивоварната е един от малкото останали заводи с българска собственост в страната. Продукцията на пивоварната е регистрирана в Патентното ведомство на Република България с търговските марки „Almus”, „Мизия”,„Gredberg”, „Дунавско”, „Robeer” и „Шопско”.

 

 

 

Технология

22„Ломско пиво” АД произвежда пивото по класическа технология.
- 2012 г. е подменена миялната машина за стъклени бутилки от фирма KHS и е извършена газификация на паровата централа. Извършена е и реконструкция на хладилно отделение в частта „Ледена вода” и са подменени компресорите към нея.

- 2010 г. е подмено изцяло оборудването на отделението за „Охлаждане и избистряне на пивото” с нов пластинчат топлообменен апарат на фирма GEA и апарат на „Wirpool” по проект на Hupman.

Бяха извършени и други необходими ремонти – в бутилков цех – Инсталация за пълнене, във варилното и ферментационното отделения и при съхранението на бирата.
Фокусът на всички инвестиции е в посока на получаване на качествена бира по класическа технология.

 

 

ПРОДУКТИ: 

Карта на обекта