ScreenHunter_19409 Feb. 21 15.18
Бургас, ул. Одрин 15, ет. 11
0889287783
grahilovohunting@gmail.com
http://lov-bulgaria.eu
Дивечовъден участък Грахилово се намира в сърцето на Странджа планина на 3 км източно от град Малко Търново.

Ловната площ възлиза на 1941 ха. затворени на изток от река Велека, на запад граничещи с ЗФ Малко Търново, на юг по дължината на пътя Малко Търново-Царево и на север Резерват Средока,включва типичните за региона фауна и видово разнообразие, както и редица застрашени растителни и животински видове. Ловното стопанство е разделено на два ловни участъка, Грахилово и Бялково.

Релефът е характерен за Странджа планина със заоблените форми, стръмните, врязани, на места ждрелоподобни речни долини . Ловното стопанство е пресечено от два дола, с целогодишно водотечение.

ScreenHunter_19410 Feb. 21 15.24

На територията му има множество извори. Ловно стопанство Грахилово предлага организиран лов на едър и дребен дивеч. Районът е естествено местообитание на Благороден елен, Дива свиня, Сърна, Заек, Вълк, Лисица,Чакал. Участъкът се явява почивна станция на прелитащия на юг Горски бекас.

За подобряване на популацията в стопанството се извършват редица биотехнически мероприятия за създаване и подобряване условията за живот и размножаване на местния дивеч.

Създадени са 48 дка посевни ниви, 2000 дка ливади и пасища, множество хранилки, солища и места за водопой. Ловното стопанство попада в териториалния обхват на дейност на ДГС Малко Търново.

ЛОВЕН ТУРИЗЪМ

С течение на времето ловът се е трансформирал от средство за препитание в луксозно хоби. Ловът е изпитание на духа и издържливостта, което го прави неповторимо преживяване. Ето защо е толкова популярен и международния ловен туризъм, като един от видовете алтернативен туризъм.

България е предпочитана дестинация за ловен туризъм заради броя и разнообразието от едър и дребен дивеч. Български ловни трофеи са печелили многократно първи места на международни изложения.

ScreenHunter_19413 Feb. 21 15.25

Ние ви даваме възможността да се сдобиете с първокачествен ловен трофей и незабравими спомени от преживяното сред красивата природа на Странджа.

Ние организираме като индивидуален, така и групов ловен туризъм. Ще имате на разположение опитни водачи, които познават отлично навиците на животните.

Ловно стопанство Грахилово е познато като едно от най-добрите стопанства за ловен туризъм, затова сме сигурни, че ще ни посещавате редовно.

Карта на обекта