Защо наричат кокоса дървото на живота

coconutНа санскрит името на кокосовия орех е Kalpa vriksha, което означава – “дървото, даващо всичко необходимо за живота”.
Изследванията на кокосовото масло доказват, че наименованието му е абсолютно вярно и маслото от кокос може само да ни помага.

Първото, което трябва да се спомене за него е, че това е продуктът с най-високо съдържание на мазнини в природата, но това не трябва да ви плаши! Кокосовото масло се състои от сурови наситени мазнини, които съдържат средно-верижни мастни киселини. Това звучи сложно, затова ще го преведем – кокосовото масло забързва метаболизма и спомага за произвеждането на повече енергия.

Освен това ще ви помогне да усвоите по-лесно мастно-разтворимите витамини като А, D, E, K и бета каротен. Също така е мощен антиоксидант и е богат на аминокиселини.
Няма никакъв проблем да готвите с този продукт, даже е препоръчително.

А пък олиото от кокос укрепва имунната система, тъй като съдържа антивирусни, противогъбични и противомикробни наситени мастни киселини.

Различни изследователи твърдят също така, че напитките с кокосова вода са най-добрите продукти срещу обезводняване и трябва да се пият от активно спортуващите, заради енергията, която дават.

Related Posts