ScreenHunter_24527 Jul. 14 13.37
Горна Оряховица, ул. Св. княз Борис I 29
061869500, 0887755981
office@zaharnizavodi.com
http://zaharnizavodi.com
Вече повече от сто години Захарни заводи АД е водещ производител на захар, захарни изделия и етилов алкохол в България. През дългата ни и изпълнена с предизвикателства история, натрупахме не само необходимия опит, но се научихме как да създаваме продукти и марки, които да бъдат не просто предпочитани, а обичани. Знанията, които придобихме през десетилетията, съчетани с грижи и отдаденост, направиха много от нашите изделия любими продукти на поколения българи.

Захарни заводи АД е частна българска компания от холдингов тип, основана през 1912 година. В групата Захарни заводи АД влизат няколко предприятия – заводи за производство на захар, захарни изделия, етилов алкохол и високо протеинов фуражи, собствен ТЕЦ, печатница и завод за ремонтно-механични услуги.

ScreenHunter_24527 Jul. 14 13.50

Консолидираният годишен оборот на Захарни заводи АД и дъщерните дружества за 2013 година е 80,6 милиона евро.
В групата работят над осемстотин служители.

Централният офис на дружеството e разположен на територията на град Горна Оряховица.

Компанията е публична и е регистрирана на Софийска Фондова Борса.

КРИСТАЛНА ЗАХАР

В резултат на непрекъснато усъвършенстване на технологичния процес, дългогодишен опит в производството на захар и инвестиции в съвременно оборудване, днес компанията ни е водещ производител на захар в страната.

Произвежданата бяла захар отговаря на европейските стандарти за качество с максимална цветност 45 ICUMSA.

Заводът за захар е сертифициран от ISACert B.V. и има внедрена система за управление на качеството ISO 22000 и IFS. Той е единственият производител на захар в България, който притежава IFS сертификат за производство, продажба, съхранение и дистрибуция на захар. Одобрен доставчик е на водещи световни и български производители на храни и лекарства. Компанията е единствен производител на формовани бучки бяла и кафява захар в страната.

На българския пазар продуктът се дистрибутира под търговската марка Сладея.
Захар Сладея е носител на златни Медали за качество на Международния панаир – Пловдив през 2003 и 2004 година.

През 2006 година заводът за захар е обособен в самостоятелно дружество под името – Захар ЕАД.

БЯЛА КРИСТАЛНА ЗАХАР

Бялата ни кристална захар е от най-високо качество, с гарантиран произход и тегло.
Подходяща за подслаждане на чай, кафе, и други топли напитки. Идеална е за приготвяне на печива и сладкиши, консервиране на плодове и зеленчуци и приготвяне на високо алкохолни напитки.

Захар Сладея се предлага на пазара в разфасовки от:
- 50 кг., 25кг., 5 кг., 1 кг., и 0,5 кг.

КАФЯВА ТРЪСТИКОВА ЗАХАР

Кафявата тръстикова захар се внася нерафинирана от Гваделупа. Разфасова се в ЗАХАРНИ ЗАВОДИ и се предлага на пазара в елегантна кафява кутия под марката Сладея.

Произведена от узряла захарна тръстика израснала под жарките лъчи на тропическото слънце, кафява тръстикова захар Сладея притежава специфичен аромат и вкус. Богата на полезни вещества, кафява захар Сладея съдържа някои изключително ценни аминокиселини, микроелементи и пектинови вещества, извлечени от сока на захарната тръстика.

Карта на обекта