1474960476lazarova_long
гр. Славяново, ул. Асен Златарев 2
0888376917
office@lazarova.eu
www.lazarova.eu
Млекопреработвателното предприятие ЕТ “Милица Лазарова – 90″ е създадено през 1990 г. от фамилия Лазарови.

Фирмата притежава собствена модерно оборудвана ферма, осигуряваща повече от 50% от суровината за преработка. За преработка се допуска само суровина отговаряща на изискванията на Регламентите на ЕО. В продуктовата листа на ЕТ “Милица Лазарова – 90″ са включени широк асортимент традиционни български продукти.

Продуктите са сертифицирани по БДС.

Продуктите с марка “ЛАЗАРОВА” са:

-  Натурални, произведени от 100% краве или овче мляко
-  Произведени с уникални пробиотични български закваски, придаващи неповторим вкус и аромат
-   Не съдържат изкуствени оцветители
-   Не съдържат растителни мазнини
-  Винаги с постоянно качество
-  Без консерванти

 

Краве, козе и овче сирене БДС

c_130_130_16777215_00_images_producti_krave_sirene_ovcheСирене “ЛАЗАРОВА” се произвежда по традиционна рецепта в модерно оборудван цех от висококвалифициран персонал.

Използват се оригинални български закваски за сирене, придаващи неповторим вкус и аромат на продукта.

 

 

Краве сирене БДС

 •     Отличава се с висока хранителна стойност главно поради високото съдържание на пълноценни белтъчини (17-18 %) и млечни мазнини (22-25 %).
 •     Богато е на минерални вещества, особено на Са и с разнообразни витамини (най-вече А и D).
 •     Високото съдържание на аминокиселини, калций и фосфор го правят ценна храна при заболявания свързани с разграждане на тъканните белтъци, както и при загуба на калций (рахит, остеопороза).
 •     Поради това, че сиренето е наситено с калций ежедневната му консумация помага за укрепването на костите и пречи на развитието на кариеси.
 •     Краве сирене сертифицирано по БДС.

 

 

Козе сирене БДС

 •     Козето сирене е много богато на полезни млечнокисели бактерии, които пречат на развитието на патогенни микроорганизми и по този показател превъзхожда сериозно повечето млечни продукти. Това се дължи на различните хранителни навици на козата. Тя се храни с най-свежите и млади листенца, клонки, плодове и цветя. За козето мляко се казва, че е най-близко като състав до майчината кърма. Козето мляко се отличава със значително по-малко лактоза от кравето, както и с различна белтъчна структура. Това позволява дори на някои хора имащи непоносимост към обикновеното сирене да го похапват в ограничени количества без неприятни последици
 •     Козето сирене е богато на белтъчини, кобалтови соли, витамини А, В, рибофлавин, калций, желязо, фосфор, магнезий и калий
 •     Някои учени го наричат “естествен антибиотик”, защото ни предпазва от редица заболявания. Голямото му предимство е, че се смила в стомаха за 20 минути, докато за кравето се изисква шест пъти повече време.
 •     Козето сирене е ценено и в диетичното хранене, защото има с 40% по-малко калории от кравето.
 •     Заради специфичния си вкус козето сирене отлично се комбинира с редица вкусове, подходящи за салати, закуски, предястия, сосове, основни ястия, фондю, десерти и т.н.

 

Кашкавал БДС

c_130_130_16777215_00_images_producti_kashkaval_DSC_0022Кашкавал “Лазарова“ е със светъл кехлибарен цвят, стегната и плътна консистенция, с характерен млечно маслен вкус, създаден по класическа българска технология.

 •     Кашкавалът съдържа до 32% мазнини, 26% белтъчини, 2,5 – 3,5% органични соли.
 •     В състава му влизат и витамините А и В.
 •     Той е много богат и на калций – микроелемент, крайно необходим за укрепване на костната система и зъбите .
 •     Най-голямата ценност на продукта е, че белтъчините, които съдържа, са разтворими и почти на пълно (98,5%) усвоими от организма.
 •     100 грама кашкавал на ден покрива нуждата на възрастен човек от мастни киселини.
 •     Сертифициран по БДС.

 

 

Кисело мляко БДС

c_130_130_16777215_00_images_producti_kiselo_mliako_kofa_mliakoНай-широко е застъпена гамата на млечно-киселите продукти. Произведени със пробиотична българска закваска. Използваните в закваската щамове са изолирани от природни източници.
Уникалността на българското кисело мляко е живата симбиотична закваска, състояща се от Лактобацилус Булгарикус, т.н. българска пръчица и Стрептококус термофилус. Пръчковидната бактерия била наречена от откривателя си Стамен Григоров Бацилус Булгарикус, който и до сега е известен в целия свят като Лактобацила на дълголетието.

Микроорганизмите преживяват в условията на стомашно-чревния тракт, имплантират се и се размножават, поддържайки желаното ниво на полезна чревна микрофлора; усилват защитните свойства на организма;  помагат за отделяне на токсините.

 Търговски марки, с които млеката са известни на пазара:

 •     кисело краве мляко “Здраве” – 0,5% – предназначено за хора спазващи нискокалориен  режим на хранене
 •     кисело краве мляко “Фея” – 2% – предназначено за хора с по-ниска физическа активност – сертификат по БДС
 •     кисело краве мляко “Лазарова“ – 3,6% – за широк кръг потребители от всички възрасти, млякото което специалистите на фирмата препоръчват за рисковите групи от населението – деца и възрастни хора – сертификат по БДС
 •     кисело краве мляко “Перла“ – 4%, с изразен аромат и мек млечно-кисел вкус за хора в активна възраст
 •     кисело мляко “Уникат“ – 4,5% – за хора работещи натоварена физическа дейност
 •     овче кисело мляко – 6% – за ценители на изтънчения вкус

 

 

Краве масло

c_130_130_16777215_00_images_producti_krave_maslo_masloПолучено от прясна пастьоризирана сметана, засвасена с чисти млечнокисели ароматообразуващи култури, претърпяла процес на биохимично зреене за формиране на приятен вкус и неустоим аромат.

Идеално за намазване, за овкусяване на ястия, приготвяне на сосове както и за различни кремове на сладкиши и торти.

Висококачествен продукт с над 80% масленост, който ще задоволи и най-високите ви изисквания.

 

 

Пастьоризирано мляко

c_130_130_16777215_00_images_producti_priasno_mliako_DSC_0277Произведено от свежо 100% натурално първокачествено краве мляко, добито в български ферми.
Предназначено за директна консумация.
Неразделна част от питателната ви закуска.
Подходящо за приготвяне на различни кулинарни специалитети.

 

 

Сладолед

c_130_130_16777215_00_images_producti_sladoled_sladoled-shokoladСладолед “Лазарова“ – домашен сладолед изработен от натурални млечни суровини.
Откройте очарованието на истинския занаятчийски сладолед.

- 100% натурална суровина.
- С вкус – шоколад и ванилия.

 

 

Заквасена сметана

c_130_130_16777215_00_images_producti_smetana_DSC_0144Получена от 100% краве мляко, чрез отсметаняване.

Стандартизирана по масленост до 20% и заквасена с чисти млечнокисели ароматообразуващи култури, формиращи приятния млечнокисел вкус и неустоим аромат.

Подходяща за директна консумация, за застройване на ястия и супи, приготвяне на сладки и солени сосове, за кремове и глазури на сладкиши и торти.

 

 

Наденица

c_130_130_16777215_00_images_producti_nadenica_teleshka-nadenicaТелешка наденица “Лазарова“ – истински фермерски продукт!

- 100% натурална суровина от собствена ферма.
- Произведена по изпитана традиционна рецепта.

 

 

 

 

Месни деликатеси

c_130_130_16777215_00_images_producti_mesni-delikatesi_teleshka-pastarmaМесни деликатеси “Лазарова“ – истински фермерски продукт!
Произведен по изпитана традиционна рецепта от 100% натурална суровина от собствена ферма.

- Телешка пастърма
- Телешки суджук

Карта на обекта