Национален земеделски регистър

ScreenHunter_18612 Jun. 11 14.17с.Баня, общ. Нова Загора
024214065
info@angelusestate.com
https://www.angelsestatebg.com

 

Имението ЕЙНДЖЪЛС ЕСТЕЙТ се намира в непосредствена близост до язовир Жребчево, в склоновете на Средна гора.

От там идва и името на нашето вино STALLION (ЖРЕБЕЦ) – СИМВОЛ НА ЗАРАЖДАЩИЯ СЕ НОВ ЖИВОТ, ИЗПЪЛНЕН С ЕНЕРГИЯ И ЛЮБОВ.

Избата
Избата е разположена върху 14 000 кв.м разгъната площ, от които 7 000 кв.м вкопани под земята. Това позволява технологичният процес да се извършва по гравитачен път.

Винарско имение ЕЙНДЖЪЛС ЕСТЕЙТ е с капацитет за преработка на 850 тона грозде.

ЛОЗЯТА

Ейнджълс Естейт притежава общо 1495 дка лозови насаждения, създадени през 2007-2008. През 2015 лозовите масиви бяха увеличени с нови 430 дка засадени около винарската изба

• 500 дка в землището на село Червенаково

• 565 дка в землището на село Баня
Сортовият състав на лозята е в съотношение 60% червени сортове и 40% бели сортовe.
• ЧЕРВЕНИ – Мерло, Каберне Совиньон, Каберне фран, Сира, Пети вердо, Мурведр, Гренаж, Барбера, Малбек и Пино ноар

• БЕЛИ – Шардоне, Совиньон блан, Вионие, Траминер, Пино Гри, Верментино, Мускат Отонел
Гъстотата на лозята е 500 лозички в декар. Ширина на редовете е 2 м и 1 м между лозичките.

ScreenHunter_19792 Mar. 04 14.50

Зала за ферментация
На площ от 3 000 кв.м са разположени общо 88 ферментатора:
– 72 броя иноксови ферментатори – тип каца (термоизолирзни, 7 и 8 тона)
– 15 броя дървени, френски каци (7 тона)
– 1 купажен съд (30 тoна)

Технология
Нетрадиционна технология съчетана с ръчен труд.

Съзряване на виното
Две избени помещения за съзряване на вино в барици от 225 л с капацитет – 1400 барика и 420 барика при контролирана температура на две нива.

Почвеният състав е разнороден. Пясъчно-каменисти, канелено-горски и глинесто-варовити.

ScreenHunter_19795 Mar. 04 14.51

 

Медали

WHITE STALLION 2011
Vinalies Internationales Paris – SILVER

STALLION CLASSIC 2010
San Francisco International Wine Competition – BRONZE

STALLION 2011
Vinalies Internationales Paris – GOLD

STALLION 2010
Le Concours Mondiale de Bruxelles – GOLD
San Francisco International Wine Competition – SILVER
San Francisco International Wine Competition – GOLD (for Label)
Decanter World Wine Awards – SILVER

STALLION 2009
Le Concours Mondiale de Bruxelles – GOLD
International Wine Challenge – SILVER
San Francisco International Wine Competition (Label) – BRONZE
Decanter World Wine Awards – SILVER.

 

Нашите вина

WHITE STALLION
Шардоне, Вионие & Совиньон Блан

Едно вино с кристално чист, златист лунен цвят и гланцов блясък. Атрактивен многопластов нос, в който се долавя акценти на екзотични цветя и мед. Мека атака, балансиран и добре изразен свеж, плодов аромат съчетан с хармонични дъбови нюанси, допълващ се от нотки на бадемово масло и препечена портокалова кора.

ЗЛАТЕН МЕДАЛ – Mondiales des Vins Canada
ЗЛАТЕН МЕДАЛ – Concours Mondial Bruxelles
СРЕБЪРЕН МЕДАЛ – Vinalies Internationales Paris
БРОНЗОВ МЕДАЛ – Decanter World Wine Awards

YOUNG STALLION
Каберне Совиньон, Мерло, Каберне Фран & Сира

Атрактивен червен цвят с елегантен блясък. Жив и пиперлив плодов аромат.Нежна кадифена атака, разкриваща хармоничен вкус на ранни горски плодове, вишна,касис и къпина. Приятна свежест, подплатена от обло и добре структуриранотяло. Дълъг послевкус с мек и топъл сметанов финал.

STALLION CLASSIC
Сира, Каберне Совиньон, Каберне Фран & Мерло

Интензивен черешов цвят с виолетови нюанси. На нос преобладават ароматите на черни горски плодове в съчетание с пикантни подправки и фини дъбови нотки.

ScreenHunter_5305 Dec. 17 11.30

STALLION
Мерло, Каберне Фран, Сира & Каберне Совиньон

Наситен тъмно червен цвят с виолетови оттенъци. Интензивно плодов нос със сладки акценти на боровинка, череша, черен трюфел и горчив шоколад с препечена ванилия. Добре балансирано сочно и плътно тяло, сложно и елегантно.Прекрасна структура, резонираща в продължителен финал.

ЗЛАТЕН МЕДАЛ – Vinalies Internationales Paris
ЗЛАТЕН МЕДАЛ – Concours Mondial Brucselles
ЗЛАТЕН МЕДАЛ – International Wine Challenge
БРОНЗОВ МЕДАЛ – Decanter World Wine Awards

GOLD STALLION
Мерло, Каберне Совиньон, Сира & Каберне Фран

Gold Stallion е 24 каратовият плод на алхимията във Винарско имение „ЕЙНДЖЪЛС ЕСТЕЙТ“. Еликсир извлечен от златоносния пясък на нашите слънчеви лозя.Вино с дъбок наситен цвят. Пикантен експлозивен нос сравним с букет от сухи билки, кожа, топъл черен шоколад и фин дъб. Вкусово е мощно и хармонично. Меката атака прелива в експлозивен вкусов комплекс, доминиран от черен пипер, конфи нотки и ликьор. Ароматен дълъг послевкус и елегантен финал.

ГОЛЯМ ЗЛАТЕН МЕДАЛ – Concours Mondial Bruxelles
ЗЛАТЕН МЕДАЛ – Mondiales des Vins Canada

STALLION TRAMINER
Траминер

Вино, което в чашата завладява със златист, слънчев, житен цвят. Траминер избягал със зрялостта си от класическия облик, атакуващ меко с акцент на ябълков цвят, сред розови поля. Запомнящ се със сочно тяло и деликатен баланс на киселините. Вино с развит вкусов аромат, загатващ екзотика.

 

GOLD STALLION CHARDONNAY

Нежен аромат на дъб и ванилия, преплетен с плодови нюанси на зрели жълти плодове. Минералност и тропически жълти плодове, ананас, круша, маракуя. Плътен, добре балансиран нежен вкус, с добра сфера и обем, , продължителен сладък сочен финал.

STALLION SELECTION SYRAH

Интензивен черешов цвят с виолетови нюанси. На нос преобладават ароматите на черни горски плодове в съчетание с пикантни подправки, обработена кожа и фини дъбови нотки. Меко и сочно тяло с фина структура и усещане за кадифе.

STALLION SELECTION SAUVIGNON BLANC

Аромат на цитрусови плодове, зелени аромати на грах, чемшир, аспержи. Минералност и тропически жълти плодове, ананас, круша, маракуя. Плътен и стегнат свеж вкус, богат с добра сфера и обем, земни нюанси и тропически плод, мокър камък, завършва с дъвчещи се сочни киселини.

STALLION ROSE
Мерло, Каберне Совиньон & Сира

Розе с кварцов цвят и блясък, със свеж и жизнен аромат. Експлозивен и комплексен бленд от свежи горски плодове, вишни и розов грейпфрут. Вино със завладяваща атака и изявена минералност във вкуса, съпроводен от продължителен и свеж финал.

ScreenHunter_5301 Dec. 17 11.23

 

ANGEL CABERNET FRANC & CABERNET SAUVIGNON
Каберне Фран & Каберне Совиньон

Виното впечатлява с наситен цвят на тъмна череша с виолетови нюанси. Интензивен аромат на зрели черни плодове (къпина, касис, черница) и свежи подправки (мента). Angel завладява с кадифена атака и сочно тяло. Загатнатите в аромата нюанси очароват и във вкуса. Финалът е копринен с траен послевкус.

ANGEL CABERNET SAUVIGNON
Каберне Совиньон

Плътен вишнев цвят с виолетови нюанси. В аромата преобладава усещането за сладко от черни горски плодове в съчетание с подправкови нюанси. Виното завладява с мека и балансирана атака, плътно тяло с елегантна структура и меки танини.

ANGEL MERLOT
Мерло

Завладяващ кадифен, тъмночервен цвят. Виното впечатлява с аромат напомнящ сушени сини сливи, смокиня и шоколад. Вкусът се характеризира с нежна сладост и мекота, които се усещат дълго след последната глътка.

ANGEL MERLOT & SYRAH
Мерло & Сира

Виното впечатлява с наситен, жив, тъмночервен цвят. Ароматът, изразен и концентриран, завладява със сладки нюанси на зрели плодове, черна череша, преплетени с игрива пикантна нотка. Виното притежава кадифено, добре балансирано тяло и богат вкусов аромат. Усещане за сладост и мекота остава дълго в послевкуса.

ANGEL TRAMINER
Траминер

Деликатен, бледожълт цвят с нежни отблясъци. Вино с много богат аромат, напомнящ бели и розови пролетни цветя и цитруси. Angel Traminer вълнува с ефирен вкус, приятна свежест и интензитет.

ANGEL CHARDONNAY

Игрив сламеножълт цвят с кристални отблясъци. Изключително интензивен, свеж аромат, нежна мозайка от цитруси и екзотични плодове, сочна праскова и лимонов сладкиш. Всичко това се преоткрива във вкуса при елегантна структура с нотка на лимонена свежест.

ANGEL SAUVIGNON BLANC
Искрящ лунен цвят с характерни зелени акценти. Вино, радващо с екплозивно богатсво на аромата, в който се преплитат финни растителни и цветисти нюанси, напомнящи на акация, розов грейпфрут и лимонова трева. Вкусът е свеж и балансиран със запомнящ се плодов финал.

ANGEL ROSE

Вино с нежен бледорозов цвят и лунен блясък, с интензивен и жив аромат. Обло и свежо на вкус розе, в което се долавят плодови нотки на дребни горски плодове и бели цветя. Хармонията във вкуса е съпроводена от продължителен и свеж финал.

DENEB SAUVIGNON BLANC

Аромат на горена кибритена клечка, пот и животински нюанси, плодове- ягода и малина. Стегнато строго тяло, характер на мъхесто листо, зелени, току що окосени треви, горска поляна и горски мъх. Сочни киселини с добра продължителност.

DENEB ROSE

Аромат на цитрусови плодове, зелени аромати на грах, чемшир, аспержи. Минералност и тропически жълти плодове, ананас, круша, маракуя. Плътен и стегнат свеж вкус, богат с добра сфера и обем, земни нюанси и тропически плод, мокър камък, завършва с дъвчещи се сочни киселини.

DENEB SYRAH

Сира Deneb привлича с плътен тъмночервен цвят с благородни виолетови оттенъци. Концентрацията на ароматите на виното е завладяваща. В пълна хармония се откриват подправкови нюанси, преплетени с нотки на зрели черни череши и тютюн. Вкусово виното е богато и мощно. Копринени танини изграждат структурата на тази Сира. Усещането за пищност във вкусовия аромат се запазва и във финала.

DENEB CABERNET SAUVIGNON

Каберне Совиньон Deneb се отличава с красив тъмно червен цвят с бляскави вишневи нюанси.В аромата на виното нежно се преплитат елегантни аромати на ванилия и шоколад и нотки на касис и черен пипер. Богатството в аромата се открива и във вкуса, където плодовите нюанси преминават в приятен конфитюрен вкус, подправен с лека пикантност. Виното глези с пълнота във вкуса и прекрасна дължина.

DENEB CABERNET FRANC

С кадифен тъмночервен цвят Каберне Фран Deneb обещава класа. Виното носи характерните аромати на мента и подправки, обгърнати от топли нюанси на зрели горски плодове. Вкусът на Deneb Каберне Фран е зрял, благороден и балансиран. Небцето е погалено от копрнени танини, обгръщащи интензивни вкусови нюанси на сочни зрели плодове и черен шоколад. Зарята от вкусове продължава в един запомнящ се финал.

DENEB MERLOT

Мерло Deneb привлича погледа с плътен тъмночервен цвят, дълбок и кадифен. Ароматът на виното е щедър и по елегантен начин напомня зряла черна череша, вишна и синя слива, преплетени с интензивни ликьорни нюанси. Богатият аромат подсказва комплексността във вкуса. Мерло Денеб е пълно, фино, топло вино, глезещо с усещане за сладост и мекота. Във вкуса са ясно изразени ароматите на сушени сини сливи, фини подправки и нежна ванилия. Кадифените танини придават на виното незабравима дължина.

DENEB ICE SWAN

Сладко червено вино, отлежало 3 години в дъбови бъчви. Завладява с нежни аромати на сладко от ягоди, смокини и печени сини сливи. Вкусът е сладък, мек, хармоничен и плътен с нюанси на карамел и череша. Финалът е с приятна свежест и дълъг спомен за карамел, ванилия и черешово сладко.

CATTLEYA SAUVIGNON BLANC & CHARDONNAY

Cattleya Sauvignon Blanc & Chardonnay радва с искрящ лунен цвят с живи зеленикави отблясъци. Виното съчетава свежи летни аромати на цитруси и екзотични плодове, сочна праскова, захарен памук и цветя. Това богатство ще Ви поглези и във вкуса, където ще откриете още и нотка на лимонена свежест.

CATTLEYA Rose

Cattleya Rose се отличава с модерен цвят на сьомга. Ароматът е фин с нюанси на свежа горска ягода, грейпфрут и сочни меки плодове. Вкусът е мек, обемен, с приятна сладост и цитрусова свежест на финала. Подходящо за консумация с риба, морски дарове или сирена.

CATTLEYA CABERNET SAUVIGNON & MERLOT

Cattleya Каберне Совиньон & Мерло привлича с прекрасен гранитеночервен цвят. В аромата на виното се преплитат нюанси на вишна, шоколад и печен пипер. Виното щи Ви спечели с прекрасна танинова структура и вкус с нотки на какао и конфитюр от черни плодове.

CATTLEYA CABERNET FRANC

Cattleya Каберне Фран е с красив цвят на тъмна череша. Ароматът на виното е хармонична комбинация от свежи черни плодове, кафе и сушени подправки. Този Каберне Фран се отличава с мекота и свежест във вкуса, където се преплитат нюанси на черница и тютюн.

 

Related Posts