ScreenHunter_20114 Mar. 10 13.30
София, бул. Драган Цанков 36
044500411, 044500437, 0886602102
v.taskov@emiroglio.com
http://www.emiroglio-wine.com
Заобиколена от двеста и двадесет хектара лозя, винарска изба Едоардо Миролио е една впечатляваща комбинация между архитектура, вдъхновена от древността, която с модерните технологии за производство на вино се слива по естествен начин с околната среда.

Избата е заобиколена от лозя, които се простират по хълмовете, езеро и зеленина, предлагащи отлични условия за отглеждането на грозде.

ScreenHunter_20115 Mar. 10 13.40

Над избата се издига бутиковият хотел Соли Инвикто (Непобедимото слънце), който разполага с десет уникални като обзавеждане стаи, изискан ресторант, дегустационна зала, лоби бар и външен басейн, които допринасят за Вашето добро изживяване. Дизайнът и обзавеждането на хотела удовлетворяват и най-взискателните клиенти.

Винарската изба e специализираna в производството на висококачествени червени и бели вина, розé и естествено пенливи вина брут (бял и розé) по класическа технология, ракия и ликьор.

Основните търговски марки, които се предлагат на българския и експортните пазари са Elenovo, Sant’Ilia, Edoardo Miroglio, St. Ilia Estate и Soli. Вината от сериите Elenovo и Edoardo Miroglio се предлагат предимно в селектирани ресторанти и хотели, както и в специализирани магазини за вина, а марките Soli, Sant’Ilia и Saint Ilia Estate са предназначени за продажби в търговската мрежа в страната и за експорт.

От 2013 година винарска изба Едоардо Миролио получи сертификация за био лозя (Букет, Траминер, Вионие и Мавруд) и започна производство на три нови био вина – Букет Нуво, Мавруд х Вионие и Вионие хТраминер.

Отделете от времето си за да разгледате и да се потопите във винената дестинация – село Еленово. Отседнете при нас и дегустирайте нашите продукти с доказалото се при винопроизводителите име на Едоардо Миролио.

История

ScreenHunter_20116 Mar. 10 13.40

През 2002 година Едоардо Миролио, световно известен италиански производител на текстил и вино, открива в България, в регион Тракийска низина, изключително благоприятните почвени и климатични условия за производство на качествени вина в село Еленово на 22 км. югоизточно от град Нова Загора.

От траките до днес, единственият поминък в района е отглеждането на грозде и производството на вино. Не един античен автор е възпял тракийското вино, рецептите за което се предават от баща на син, поколения наред.

Задълбочените анализи и проби на почвите в микрорайона на с. Еленово доказват, че тероарът на Еленово е уникален за България и е еднакво подходящ за отглеждане както на червени, така и на бели сортове грозде. В следствие на това, г-н Миролио взема решение да създаде на това място една от най-модерните винарски изби в страната.

С идеята да се обединят италианското познание в областта на разработването на лозя и на енологията в синхрон с отличната пиемонтска традиция, винарската изба реализира своето първо производство през октомври 2005 година.

Цялостният процес за производство на вина е контролиран от група италиански и български енолози, ръководени от световно известният енолог Марко Монкиеро

Върху изключително подходящата почва на с.Еленово към настоящия момент са засадени 220 хектара лозови масиви от елитен френски и български посадъчен материал. Част от сортовете, които култивира винарска изба Едоардо Миролио са Каберне Совиньон, Сира, Каберне Фран, Мерло, Мускат Отонел, Траминер,Пино Ноар, Шардоне, Совиньон Блан, Мавруд, Рубин, Мелник 55 и Букет.

ScreenHunter_20117 Mar. 10 13.40

Годишният производствен капацитет на винарска изба Едоардо Миролио е приблизително 1 милион литра вино. Цикълът на производство обхваща всички технологични операции – от началната преработка на гроздето до бутилирането на виното. Основното оборудване на Винарска изба Едоардо Миролио е доставено от водещи италиански и френски производители.

Винарната разполага също с произведени в България висококачествени съдове от неръждаема стомана Родина, които са широко използвани в много европейски страни. Управлението и контролът на качеството на продукцията се гарантира от модерно оборудвана лаборатория.

Процесът на стареене и съзряване протича във висококачествени френски дъбови бъчви, които са от изключително значение за качеството на произвежданите вина.

До момента във винарска изба Едоардо Миролио са инвестирани близо двадесет и два млн. Евро.

Карта на обекта