ScreenHunter 3793
гр. Добрич, ул. 23-ти септември 4
058600948
office@dobrudjanskihliab.com
http://www.dobrudjanskihliab.com

В житницата на България – плодородната и слънчева Добруджа, хлебопроизводството има богата и стара история.

 

dh-pr3Инициативният и предприемчив добруджанец е вярвал в думите на мъдреца, че никой не е по-голям от хляба и е възпитавал поколенията си в респект към този благороден занаят. Защото хляб се е приготвял откакто свят светува и нашите предци са го тачили като светиня.

В началото на миналия век хлебопроизводството в Добрич било в своя разцвет. Фурните в града наброявали между четиридесет и петдесет.

През 1934 г. – преди 80 години, румънецът Константин Димитреску решил да разшири капацитета на хлебопекарната си по ул. “Йордан Йовков”, която била по-различна от другите и затова всички я наричали фабрика. Създал контакти с немски фирми, сключил договор за доставка на техника, изкопал кладенец. На 2 метра дълбочина бликнала вода, така необходима за замесване на тестото. Мечтата на заможния румънец се сбъднала. Пристигнали инженери и майстори, техниката била монтирана, пещите били построени.

През 1947 г. по време на национализацията, фабриката е обособена в общинско предприятие. Полага се началото на трисменното производство на хляб.

През 50-те и 60-те години предприятието преминава последователно към различни структури.

Постепенно хлебопроизводството придобива нов облик, дава се път на науката, отделя се внимание на обучението на младежи, а през 70-те години започва изграждането и оборудването на новия хлебозавод.

През 1975 г. за град Добрич става факт новата придобивка. До 1979 г. хлебозаводът работи с пълен капацитет на трисменен режим. Старата полска техника се обновява с нова – чешка. Сериозно внимание се обръща на реализацията на продукцията.
Исторически факти

Днес, „Добруджански хляб” АД е модерна и динамична компания, която уважава традициите, но и новаторството, инвестира в своя човешки ресурс, материални бази и капацитет, с цел да предложи на своите клиенти и партньори най-доброто качество на продуктите си.

Ръководството на компанията вярва, че близостта с потребителите и познаването на техните нужди и очаквания, високият контрол на производството, отличното качество и модерната визия на продуктите са ключът към лидерството на пазара.

 

Производство

dh-pr1Двата завода на компанията в гр. Добрич и в гр. Варна са профилирани в производство на хляб и хлебни продукти.

В производствената база в гр. Добрич произвеждаме основни (заводски) пшенични, ръжено-пшенични и типови хлябове, тостерни и диетични видове хляб, козунаци, крутони и сухарети, галета и брашно.

В производствена база в гр. Варна произвеждаме нашите бутикови изделия – продукти за ХоРеКа (курорти, хотели и ресторанти) и „пекарни“ – както бързо замразени така и фреш продукти – специални и луксозни хлебни продукти, закуски от бутер и бундер тесто, кроасани, кайзери, багети и земели, ръчни хлябове тип „селски“ и „рустикални“, погачи и пити, и др.

 

ПРОДУКТИ:

 

КОНТАКТИ:

Варна

Варна 9000, ЗПЗ, бул. Владислав Варненчик №281,
ул. Перун
Телефон: +359 52 502 502
Мобилен: +359 87 902 18 19

София

София 1000, бул. Искърско шосе №7, Търговски център “Европа”, сграда 15, склад 7
Телефон: +359 2 96 246 64
Мобилен: +359 87 902 18 08

Шумен

Шумен 9700, Индустриална зона, база “Агронайл”
Телефон: +359 54 860 280
Мобилен: +359 87 902 18 04

Бургас

Бургас 8000, кв. Победа, ул. Индустриална №47, складова база “Мимако импекс”, склад 3
Телефон: +359 56 826 255
Мобилен: +359 87 960 14 41

Русе

Русе 7000, бул. Тутракан №44, база “Манев”
Мобилен: +359 87 999 45 48

Велико Търново

Велико Търново 5000, ул. Мармалийска №41
Телефон: +359 58 600 948
Мобилен: +359 87 90 21 867

Карта на обекта