ScreenHunter_23267 May. 26 14.11
Горна Оряховица, Ул. Хан Крум 1
061820055
office@gulbaniswine.com
http://www.gulbaniswine.com
Високото качество изисква подобаващо име,което да се запечата в съзнанието на тези, опитали от виното, и да предаде романтичната атмосфера на мястото, където то се произвежда.

С благословията на съпругата на един от основателите, бе избрано азербайджанското име Гулбанис- в превод Лице като цвете, така компанията бе кръстена Гулбанис Вайн и бе изработено съответното лого на фирмата.

Като комбинира букви на кирилица и на латиница, логото представлява съкращението ГВ, прочетено вертикално и английския еквивалент GW, когато се погледне хоризонтално.

Така логото свързва символично мястото, където се произвежда виното, с местата, за които е предназначено.

С цел осигуряването на суровина за качествени вина, ние се консултирахме с български експерти по лозарство както и с италиански специалисти в областта на лозовия посадъчен материал.

ScreenHunter_23268 May. 26 14.20

Подбраните за засаждане сортове са съобразени със специфичните климатични условия и почвен състав в имението на Гулбанис Вайн.

Всички лози са внос от Италия, като в 1 декар се засаждат между 400 и 450 лозички. Грижите и брането на лозите се извършват на ръка, за да се гарантира качеството на бъдещите вина.

Сортовете засадени лози включват:

  • Каберне Фран
  • Каберне Совиньон (разновидности)
  • Мускат Бианко
  • Шардоне
  • Гевюрцтраминер
  • Каберне Карменере
  • Марселан
  • Мерло
  • Сира

Те растат под непрестанното наблюдение и грижи на нашите консултанти по лозарство, екип от агрономи и над 40 работници.

Бъдещето
Гулбанис Вайн ще пусне на пазара своята първа продукция от качествени вина през есента на 2012 г. Те ще включват сортовете Каберне Фран, Мускат и Сира.

Продукцията ни от 2011 год. участва в международното изложение за храни и напитки в Интер Експо Център София. Горди сме да обявим, че вината на Gulbanis Wine – Каберне Фран и Каберне Совиньон спечелиха златни медали, а нашето сухо бяло вино Мускато бианко и сухото червено Сира(Шираз) бяха наградени с 1-во и 2-ро място от Националната потребителска асоциация.

През следващите няколко години нашите сортове грозде ще стават все по-зрели и ще увеличават своя обем. Очаква ни едно вълнуващо бъдеще, пълно с възможности.

Карта на обекта