greens
Първомай, ул. Александър Стамболийски,
(изхода за село Бяла река)
033664516, 0889761155, 033664517
greens_ltd@abv.bg
http://www.greensltd.com
Грийнс ООД е един от най-големите производители на оранжерийни зеленчуци в България.

Седалището на дружеството е в град Първомай, Пловдивска област, където върху шестотин и тридесет декара собствена земя са разположени двеста и четиридесет декара стоманено-стъклени оранжерии – изцяло газифицирани, с капково напояване, хидропоника и компютърно регулиране на производствения процес по холандска технология.

 

Обновеният по европейски проект манипулационен цех с нови опаковъчни и сортировъчни машини и хладилна камера гарантира перфектна подготовка на произведената продукция за пазара.

Фирмата разполага със собствени хладилни камиони за качествена доставка на продукцията до клиентите.

Отглеждат се предимно краставици, чушки и домати. Семената се доставят от Холандия. Подбират се сортове с богати вкусови качества, подходящи за нашите условия.

 

При краставиците се получават две реколти: първа – от март до юли и втора – през август, септември. Беритбата на доматите е от април до юли, а на чушките – от април до ноември.

Контролът върху качеството на продукцията е постоянен и обхваща всички етапи – от подготовката на площите до експедицията на готовата продукция.

Оранжерийният комплекс в град Първомай е построен през далечната 1966 година под ръководството на френски и холандски специалисти.

През годините славата на отгледаните тук вкусни краставици и домати постепенно се разнася не само в България, но и в много европейски страни, където и досега лесно се намира пазар за тях.

Голямата градушка през 1998 година нанася жесток удар на материалната база, унищожавайки всички стъкла и значителна част от отоплителната система и конструкциите, но не успява да погуби най-важното – духа, който дава живот на предприятието.

През 2000 година този дух се възражда с нова сила в лицето на новия стопанин – „Грийнс” ООД – който с общите усилия на собственици, специалисти и работници успява да възстанови, разшири и обнови обекта.

С упоритост и високи стандарти за качество, съчетавайки опита и квалификацията на местните работници и специалисти с водещите световни технологии в оранжерийното производство, „Грийнс” ООД успя да възроди славата на Първомайските оранжерии.

ScreenHunter_404 Jun. 02 10.16

Със своите 630 декара земя, върху която са изградени 240 декара стоманено-стъклени конструкции, изцяло газифицирани, с капково напояване, хидропоника и компютърно регулиране на производствения процес, и с над 300 души персонал, сега Първомайските оранжерии са един от най-големите и модерни комплекси в бранша.

Обновеният по европейски проект манипулационен цех с нови сортировъчни и опаковъчни машини и хладилна камера гарантира перфектна подготовка на произведената продукция за пазара.

Фирмата разполага със собствени хладилни камиони за качествена доставка на продукцията до клиентите и през най-горещите дни. Продукцията се предлага на вътрешния пазар, както и за износ в Гърция, Румъния, Чехия, Австрия, Латвия, Естония.

Карта на обекта