с. Устина, ул. Никола Петков 51
0882626668
events@villayustina.com
www.villayustina.com
Винарска изба” Вила Юстина” е разположена в покрайнините на Родопската Яка в село Устина, на 26 км от Пловдив, регион с богата винена история. “Вила Юстина” е основана в края на 2006 г. с идея за изграждане на малка бутикова винарска изба, за преработване на 300 т. грозде от собствени масиви и отлежаване на качествените вина в дъбови бъчви.ScreenHunter_5532 Nov. 10 09.58

Мисията на „Вила Юстина” е да защити репутацията на Родопската Яка, произведжайки къси серии високо качествени бели и червени вина, в съчетание с винен туризъм, в район с богато културно-историческо наследство и прекрасна природа.

Избата ни е проектирана от водещи специалисти във винарския бранш, но основната роля за идеята и вписването й в бъдещите ни планове изигра нашият екип. Реализираме микровинифициране с използване на модерни технологични способи и техники, не са правени компромиси с качеството при избора на оборудването на нито един етап.

ScreenHunter_5533 Nov. 10 09.58Осигурена е възможност за пълен контрол на целия процес от ръчното бране на гроздето, последващо сортиране както на чепките, така и сортиране на зърната, възможности за студена мацерация, ферментация в малки обеми с отличен контрол на процеса, макро- и микрооксигенация, разнообразна ферментационна техника, съобразена с особеностите на процеса при различните сортове грозде.

Винарската изба представлява лабораторен модел за тестове и експерименти в реални производствени условия на нови техники и технологии във винопроизводството, разработвани във водещата в тази сфера фирма „ТОМИКА-МЕТАЛ” АД, наш партньор в това начинание.

Нашият главен технолог Васил Стоянов участва активно в процеса на проектиране и изработване на всеки конкретен ферментатор, за да се постигнат оптимизация на процесите и удобство на обслужването и хигиенизирането им.

ScreenHunter_5534 Nov. 10 09.58И обратно, нашите инженери от „ТОМИКА-МЕТАЛ” стават членове на екипа ни по време на гроздоберните кампании, изучават правенето на вино още, докато гроздът е на лозата, проследяват пътя му до ферментиращия изстискан сок и предлагат все по-ефективни технически решения за всички колеги от бранша.

В бъчвеното ни помещение можем да контролираме всички технологични параметри за правилното съзряване на вината. Работим с шест водещи френски и български бъчварници, като подменяме нашите бъчви всяка трета година, съгласно френския стандарт.

В складовите ни помещения сме подсигурили условия за стареене на бутилките от серията Монограм, където те развиват своят потенциал и бутилков тон.
Собствената ни бутилкова линия ни прави независими и гъвкави, и можем да контролираме качеството на виното от суровината до крайния продукт в бутилката.

В съвременната ни лаборатория правим всички необходими анализи и можем да провеждаме опити в лабораторини условия с нови енологични материали.

 

ScreenHunter_5534 Nov. 10 10.18В дегустационната зала може да се насладите на нашите вина, да организираме за Вас специални Гурме дегустации и вечери, дори да бъдем домакин на Вашето служебно или лично мероприятие. Залата разполага с 60 седящи места и необходимата апаратура за провеждане на семинари.

В „Вила Юстина” знаем, че правенето на качествено вино изисква време и налагането на името става бавно и с много труд. Знаем, че за това ще ни помогнете вие – нашите клиенти. Знаем, че доверието на клиентите трудно се печели, но и много лесно може да се загуби, затова не си позволяваме дори да помислим да правим компромиси с качеството във всяка наша дейност.
Ние, от „Вила Юстина”, искаме да бъдем част от вашите специални моменти като ви поднесем прекрасни емоции в бутилка.

Очакваме Ви!

Карта на обекта