ScreenHunter_18911 Jul. 10 11.14
Елена, ул. Трети март 19
061516368, 0887097329
bcc@elena.vali.bg
www.bcc-handel.com
Елена
Предприятието се намира в гр. Елена, разположен в полите на Стара планина, на 360 м. надморска височина. Регионът – Еленски Балкан е известен с екологично чистата си среда. Млекопреработвателното предприятие наследява традициите на основаната през 1960 г. малка мандра. Днес то е модерно предприятие с капацитет за преработка на 150 тона суровина дневно.

Във фирмата работят около 150 души, ръководени от високо квалифицирани специалисти.

Производство
От 1997 г. предприятието в ЕЛЕНА се специализира в производството на сирене и кашкавал, млека за директна консумация, кисели млека, млечно-кисели напитки, краве масло, топено сирене, извара и др. млечни продукти от краве и овче мляко българско производство Тези продукти се произвеждат само от свежи млека по оригинални български технологии с участието на уникалните за цял свят български млечно-кисели култури, без използване на консерванти. Това ги прави подходящи за консумация от всички възрасти и осигурява здраве и дълголетие.

“Би Си Си Хандел”, МПП ЕЛЕНА, разполага със съвременни машини и съоръжения произведени от водещи европейски фирми, като в производствения процес са запазени традиционните български технологии за производство на млечни продукти.

Untitled collage (1)Качество
За контрола върху качеството на суровината и готовия продукт се грижи екип от технолози, лаборанти и микробиолози.

Млякото, транспортирано до приемната рампа в предприятието, задължително се подлага на лабораторен входящ контрол по физико-химични и микробиологични показатели. Едва след това се пристъпва към разтоварване и разпределение по различни видове производства. Целият производствен процес, от постъпване на суровината до получаване на крайния продукт, подлежи на строг контрол във всички критични точки на производствения процес. Получените данни се записват, анализират и архивират.

Продуктите с марката “ЕЛЕНА” имат вече своя история на българския и международния пазар. Тя е символ на отлично и постоянно качество. Резултатът е следствие на добре селектираната суровина, специфичния климат, екологично чистия район, модерното технологично оборудване и високия професионализъм на персонала.

Предприятието има патентована и международно защитена марка – “ЕЛЕНА” и е едно от първите в България, одобрено за свободна търговия със страните в ЕС.

Дистрибуция
Фирмата разполага с добре развита дистрибуторска мрежа. Продуктите с марка “ЕЛЕНА” присъстват в търговската мрежа в цялата страна и заема водещо място на пазара на млечни продукти. Дистрибуцията се осъществява със собствен, специализиран, хладилен транспорт и достига директно до търговците на едро и големите търговски вериги.

Здравословен живот – в Елена – Велико Търново
Начало
Здравословен живот
Качествата на българското кисело мляко са оценени още в дълбока древност. Пръв който поставя на научна основа биологичните качества на българското кисело мляко е руският учен Иля Мечников. Той счита, че вредното действие на гнилостните микроорганизми може да се намали или премахне, чрез заселване в червата на подходящи млечнокисели бактерии, които образуват млечна киселина. Това става причина да се започне задълбочено проучване върху качествата на българското кисело мляко в световен мащаб.

Какво превръща Българското кисело мляко в хранително чудо? Фактът, че съдържа голям брой живи полезни млечнокисели бактерии, чийто брой се движи в границите от 400 милиона до 1 милиард в грам кисело мляко. Тези микроорганизми по време на ферментация предизвикват дълбоки промени в състава на млякото като синтезират вещества, които оказват благотворно влияние върху целия организъм.

Българското кисело мляко прави средата в червата неблагоприятна за развитие на патогенните микроорганизми. Учените са категорични, че при консумирането му се стимулира синтеза на муцини, което увеличава физическата бариера на червата спрямо патогенните микроорганизми.

Стимулира се имунната система не само на червата, но и на целия организъм. Увеличава се количеството на цитокините, лимфоцитите и естествените имунни клетки, както и синтеза на гама интерферон, който блокира размножаването на вирусите.

Изключително важно свойство на българското кисело мляко е, че при протичане на млечнокиселата ферментация в него се синтезират вещества с антитуморно действие. Проведените изследвания във Франция показват, че при хората, които консумират кисело мляко е намален рискът от получаване на рак на дебелото черво.

Българското кисело мляко е незаменим източник на биологично усвоим калций за организма. Световната статистика сочи, че то доставя 75 % от дневните нужди в храната на населението в Западна Европа и Северна Америка. Ниското рН на млякото йонизира калция. Той се свързва със специфичен белтък, съдържащ се в него, наречен калмодулин и се всмуква от чревния лумен.

Включването на българско кисело мляко ежедневно в храната, води до намаляване риска от остеопороза, особено при индивидите, които не могат да смилат лактозата в млякото. Калцият в българското кисело мляко играе съществена роля и при предпазването на организма от чревни заболявания. Той създава среда за развитие на полезната микрофлора и подтиска развитието на патогените. За това му действие спомага и специфичната микрофлора от Lactobacilus bulgaricus и S. thermophilus. Приемането ежедневно на кисело мляко с храната води до значително подобряване на калциевото съдържание в организма.

Българското кисело мляко съдържа голямо количество живи и активни бактерийни клетки от L. bulgaricus и S. thermophilus и поради разграждане около на 30 % от млечната захар по време на ферментация подобрява смилането на лактозата. Проведените множество научни опити, показват че българското кисело мляко е далеч по-ефикасно средство против лошото смилане на лактозата в сравнение с ферментиралите млека с Bifidobacteria и L. acidophilus. Учените твърдят, че е налице тясна връзка между приемания с храната биологически усвоим калций и кръвното налягане. Затова и българското кисело мляко е особено полезно за хората с високо кръвно налягане и лактозна непоносимост.

Уникалното по своята формула българско кисело мляко лекува и някои типове чревни смущения. Микрофлората му синтезира антибиотични вещества и ниското рН го правят ефикасно средство срещу диарията, предизвикана от токсини на бактерии, както и срещу диарията, предизвикана от антибиотици и лошото смилане на лактозата. Ето защо Световната Здравна Организация препоръчва при диария прясното мляко да се замени с кисело мляко.

Освен с ценните си биологични качества българското кисело мляко е продукт с висока хранителна стойност. Млечната киселина, която се съдържа подобрява перисталтиката на дванадесетопръстника, тънките черва и дебелото черво. Българското кисело мляко е по-лесно смилаемо от прясното мляко и съдържа повишени концентрации на свободни аминокиселини.

Карта на обекта