bela_93
с. Царевец, ул. Втора 9
0888476885, 0877771313
bella93_eood@abv.bg
http://bella-93.com
Всичко започва през ранната 2005 година, когато двамата предприемачи Георги и Десислава Георгиеви решили да инвестират в свой собствен бизнес. В продължение на цяла година те се лутат между различните отрасли на земеделието, животновъдството и скотовъдството, докато накрая не избрали овощарството.

Въпросът бил какви овошки да насадят. След многобройни проучвания и търсения те решили да се захванат с лешници, тъй като отглеждането на лешниковите насаждения не изисква особени грижи, лешникът е от групата на орехоплодните растения и неговата продължителност на живот надхвърля тази на другите овощни видове, а лешниковите ядки са изключително полезни за човешкият организъм.

bella

И така през 2006 година биват засадени първите 7 декара от лешниковия масив. В продължение на 5 години градината се разширява и достига до впечатляващите 320 декара собствена комасирана земя.

През 2008 година е направена следващата основна стъпка в развитието на бизнеса. Градината е сертифицирана за биологично производство.

От момента на създаване до настоящия момент почвата не е третирана със изкуствени торове и препарати. Междуредията са затревени.

Лешников посадъчен материал

Белла 93 ЕООД рзполага със собсштен разсадник, в който се извършва производство и търговия с лешников посадъчен материал.

За подробна информация за всеки от предлаганите видове фиданки, използвайте менюто в ляво.

ScreenHunter_5221 Jun. 13 13.39

Вкоренени фиданки

През 2008 година Белла 93, закупува трактор „Кейс” като към него е закупена и багерна уретба, както и фадромно устройство, разполагащи с по две кофи (голяма и малка). Създадена е и система за капково напояване с цел модернизация и създаване на по-ефективни грижи за растенията.

Системата за капково напояване разполага с торосмесител, който вкарва течен биотор директно в кореновата система на растението, като по този начин го подхранва. Това създава предпоставка за повишаване на добивите.

През 2010 година градината фирмата е сертифицирана за производство и продажба на овощен посадъчен материал на лешници. С увеличаването на средствата отпускани от ЕС се увеличава и търсенето на дръвчета. Фирмата разполага с всички необходими документи и сертификати изисквани при кандидатстване по програмите на ДФЗ.

Сертификати

Фирмата разполага с всички необходими сертификати и документи от ИАСАС за производство на посадъчен материал:

ScreenHunter_5217 Jun. 13 13.39

Фирмата разполага със сертификати за производство на биологичен посадъчен материал:

ScreenHunter_5219 Jun. 13 13.39

Карта на обекта