[vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]ScreenHunter_23403 May. 29 11.43[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text] Разград, Индустриална зона
084661086
sales@ameta.bg
http://www.ameta.bg[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][dt_gap height=”25″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]История

Амета Холдинг е основана през 1995. В периода 1995 – 2000 компанията участва в различни селскостопански проекти. Първоначално Българо-Американският инвестиционен фонд (Фонда) придобива малък дял акции и е заемодател на Амета, но към края на 1999 година придобива собствеността и управлението над цялата компания.

През 2001 Фондът въвежда нов управленски екип, реководен от Хю Джонсън, който e международен птицевъден експерт и Любо Лозанов, който е български предприемач. С тяхното съвместно управление започва настоящата успешна историята на Амета. Към момента компанията е чуждестранна собственост, 100% частна.

ScreenHunter_23404 May. 29 11.49

През 2001 и 2002 новият мениджърски екип насочва усилията си към подобряване условията за угояване на бройлерите. В продължение на 24 месеца в халетата е инсталирано ново хранилно, поилно и вентилационно оборудване.

Внедрени са модерни фермерски практики. Във фуражния завод е внедрена нова гранулираща линия, след което се обръща голямо внимание на хранителните аспекти при производството на фуражи.

Ключови членове на екипа са изпратени на обучение в чужбина, а мениджърите, отговарящи за живото производство, са изпратени на обучение в школа за мениджъри по птицевъдство в САЩ. Местните работници са обучени в прилагане практиките на модерно птицевъдство и в техниките за биосигурност.

През 2003 Амета разшири дейността си чрез интегриране на нови ферми. Тази интеграция осигури необходимата инфраструктура за превъщането на Амета в първокласен птицевъден комплекс и физическите ресурси, които да обосноват растежа на компанията към момента.

Разширението на преработвателното предприятие на компанията завършва през Септември 2006, когато влизат в действие новите окачваща, кланична и кормачна линии. През 2007 са завършени изцяло реконструираните и преоборудвани зони за разфасовка, опаковка и експедиция.

Разширението и обновлението на птицекланицата е най-голямият капиталов проект на компанията и сега Амета разполага с модерно преработвателно предприятие, което произвежда голямо разнообразие от сурови пилешки продукти. Предприятието е лицензирано за търговия в целия Европейски съюз с номер BG1702001 и прилага IFS (Международен Стандарт за Храни) и BRC (Глобален Стандард за Безопасност на Храните).

Амета продължава да интегрира ферми в Североизточна България, за да си подсигури възможности за развитие в следващите години.

ScreenHunter_23408 May. 29 11.50

Мисията на Амета

Амета е печеливша, развиваща се и независима българска компания, която търси начини да бъде най-добрия и най-печеливш производител на птиче месо в региона. За да постигне това Амета трябва да:

– бъде предпочитания доставчик за своите клиенти чрез изключителни продукти и услуги;

– осигури изключителна работна среда, предлагаща възможности за лично и професионално израстване на своите служители и мениджъри;

– бъде добър корпоративен субект в пълно съответсвие с местните и европейски здравни стандарти, както и стандартите за безопасност и тези за околната среда;

– да бъде по-умна, по-бърза и по-гъвкава при решаването на проблеми и използването на бизнес възможностите от своите конкуренти.

Представяне

Амета е една от най-големите компании в хранително-вкусовия сектор и лидер в производството на птиче месо. Компанията произвежда голямо разнообразие от цели, разфасовани, специфични по размер, охладени и замразени висококачествени пилета. Компанията е утвърден доставчик на фуражи за животни, както в насипна така и в пакетирана форма. Централният офис е разположен в град Разград, Североизточна България.

В Амета контролираме всички етапи на производствения процес като основната цел е доставянето на най-добрия продукт, който да отговаря на изискванията на нашите клиенти. Качеството на нашите продукти е резултат от нашето внимание спрямо детайлите.

Преработвателното предприятие на Амета е сертифицирано по IFS (Международен Стандарт за Храни) и BRC (Глобален Стандард за Безопасност на Храните) и е одобрен Клас A KFC международен доставчик. Това са ясни показатели, че нашите клиенти получават пилетата си във възможно най-добро състояние, навреме и точно.

Амета предлага на пазара основните си продукти под търговската марка Лудогорско пиле. Компанията може също така да опакова и доставя продукти с търговските марки на отделните супермаркети.

Нашето производство е изцяло насочено към клиента и ние сме в състояние да адаптираме процеса си по начин отговарящ на желанията на нашите клиенти. Ние слушаме и прецизно отговаряме на нуждите на клиентите, тяхното пълно удовлетворяване е наша основна цел.

Компанията е създала мрежа от търговски представители и дистрибутори в цялата страна и доставяме директно на Кауфланд, ЦБА, Билла, Лидл, Т-маркет, Фантастико, Метро и други. Амета произвежда също така охладено месо в насипно състояние за пакетиращи фирми в страната и чужбина и доставя продукти на голяма част от месопреработвателите в България.

Компанията доставя на клиенти в Гърция, Румъния, Македония, Кипър, Франция и Великобритания. Около 35% от производството на Амета е предназначено за износ.

Амета е доказан доставчик на туристическите курорти. Ние доставяме навреме, в удобни опаковки и според нуждите на хотелите и ресторантите.

Компанията доставя на KFC България и KFC единици в други страни.

ScreenHunter_23410 May. 29 11.50

Амета се е утвърдила като висококачествен производител, не правим компромиси в който и да е етап от производствения процес и сме горди, че изпълняваме заявките на време. Разширената търговска и дистрибуционна мрежа гарантира редовни доставки за нашите клиенти и гарантира ангажимента на компанията към задоволяване изискаванията на клинетите.

Затворен цикъл на производство

Местните и международните клиенти разбират важността на нашия затворен напълно итегриран процес и гарантирания произход и обработка на месото.

Амета осъществява пълен контрол върху всички индивидуални процеси, които са необходими от доставката на зърна до превръщането им в свежи, хранителни и вкусни пилешки продукти.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][dt_gap height=”25″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_gmaps type=”m” zoom=”14″ bubble=”1″ title=”Карта на обекта” link=”https://www.google.com/maps/embed?pb=!1m18!1m12!1m3!1d23141.5033762477!2d26.52914219999999!3d43.52970014999992!2m3!1f0!2f0!3f0!3m2!1i1024!2i768!4f13.1!3m3!1m2!1s0x40af0e9cf69c6a93%3A0xe77b1d05d6d26087!2z0KDQsNC30LPRgNCw0LQ!5e0!3m2!1sbg!2sbg!4v1401354016459″ size=”350″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][dt_gap height=”25″][/vc_column][/vc_row]

Related Posts